Activiteiten

 

Wanneer kinderen bij “Het Kattebelletje” komen, dan staan activiteiten centraal. Voor alle kinderen wordt er, op leeftijd en ontwikkeling afgestemde, activiteiten aangeboden. Denkt u hierbij aan koken & bakken, knutselen, kleuren, zingen & dansen en natuurlijk buitenspelen!

  • Koken en bakken

Zowel koken als bakken vind ik erg leuk om te doen. Ik kan mijn creativiteit hier echt in kwijt! Nog leuker vind ik het om samen met kinderen iets lekkers te maken.
Door samen te koken en te bakken probeer ik kinderen te leren hoe je van een paar ingrediënten iets totaal nieuws kunt maken. Hoe wonderlijk is het dat je van boter, bloem, eieren en suiker, een cake maakt! Hierbij staat uiteraard het plezier voorop!
Het is leuk om te zien hoe trots ze zijn op iets wat ze zelf gemaakt hebben!

  • Buiten spelen

“Het Kattebelletje” gelooft dat niets zo belangrijk is voor een kind als overheerlijk, overvloedig en overdadig buiten spelen!
Buiten spelen kun je nooit teveel doen. Als het even kan, ga ik met de kinderen naar buiten!
De kleinste kunnen lekker in de voor- of achtertuin spelen. Voor de (iets) grotere kinderen komt de achtertuin uit op een geweldig speelveldje. Hier staan wipwaps, schommels, een speelhuisje, een glijbaan en zelf een heuse zandbak welke is afgedekt om hem katvrij en schoon te houden!
Gastouderopvang “Het Kattebelletje” ligt aan recreatiegebied Kardinge. Onder begeleiding kunnen kinderen genieten van al het moois dat hier te vinden is. Van speelvelden tot zwemstrandjes en van het plukbos tot de Kardingeberg.

  • Tuinieren en de natuur ontdekken

Verder vind ik het leuk om kinderen iets bij te brengen over de natuur. Tuinieren is dan ook een hobby van mij. Kinderen kunnen bij mij zelf hun eigen plantjes kweken en onderhouden.
Hoe leuk is het om hun blije gezichtjes te zien, wanneer er uit hun zelf geplante zaadjes mooie plantjes groeien!

  • Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) – Kid-Do Methode

Ik vind het belangrijk om kinderen al vroeg te stimuleren in hun ontwikkeling. Kinderen geven vaak zelf heel goed aan waar zij behoefte aan hebben. Speciaal hiervoor werk ik met de volledige Kid-Do Methode. Deze methode werkt thematisch en sluit aan bij het ontwikkelingsniveau en de belevingswereld van peuters en jonge kleuters.