Over de Naam

De naam van mijn gastouder opvang, “Het Kattebelletje”, heb ik niet zomaar gekozen. Graag vertel ik hier iets over hoe deze naam tot stand is gekomen.

Katten zijn prominente bewoners bij mij thuis. Momenteel woont Lotje hier. Lotje is een heuse ‘Dame van Stand’. En Lotje draagt een belletje. Zo horen de vogeltjes, en wij ook, Lotje altijd aankomen.

Een kattebelletje is ook ‘een klein briefje’. Dit heeft alles te maken met de manier waarop ik werk. Voor ieder kind dat hier komt, ontvangt de ouder een “kattebelletje”, een persoonlijk schrift. Hierin worden gebeurtenissen van de dag voor uw kind bijgehouden. Zodoende wordt u als ouder op de hoogte gehouden van uw kind’s belevenissen.

Het kattebelletje wordt aan ouders meegegeven. Ik vraag ouders om hierin belangrijke informatie voor die dag, bijvoorbeeld of uw kind een nachtje slecht heeft geslapen of een beetje grieperig is, op te schrijven.

Als ouders hun kind ophalen nemen wij natuurlijk samen de dag even door. Thuis kunt u het kattebelletje dan als naslagwerk gebruiken.